CTO`DA KKDYP EĞİTİMİ YAPILDI

Ceyhan Ticaret Odası, Ceyhan Ticaret Borsası ve Ceyhan Ziraat Odası işbirliği ile düzenlenen “Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleme Programı ile ilgili eğitim 26 Aralık 2013 Perşembe günü Ceyhan Ticaret Odası’nda yapıldı.

İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğünün, ADANA ilini de kapsayan, “8. Etap Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleme Programı” kapsamında hibe desteklerine başlamış bulunmakta olup bu konu ile ilgili Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Cafer YILMAZ, Ziraat Mühendisi Ejder YÜCEL, Ziraat Mühendisi (Yüksek Lisans) Mazlum GÖBELEK katılımcıların sorularını cevapladı.

Program çerçevesinde, tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması, paketlenmesine yönelik yeni tesislerin yapımı, kapasite artırımı, teknoloji yenilenmesi ve alternatif enerji kaynaklarının kullanılmasına yönelik geliştirilecek proje ve yatırımlara destek verileceğinin bilgisi üyelere verildi.