Ticaret ve Sanayi Odaları Konseyi-Ticaret Odaları Konseyi Müşterek Toplantısı

Ceyhan Ticaret Odası Başkanı Sayın Şeref Can'ında TOBB Odalar Konsey Üyesi olarak katıldığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ticaret ve Sanayi Odaları Konseyi ve Ticaret Odaları Konseyi Müşterek Toplantısı, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun evsahipliğinde, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın da katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantının açılışında konuşan Hisarcıklıoğlu, “Biz kamudan tek bir şey istiyoruz. Bizim iş yapma şartlarımız, rakiplerimizle, rekabet ettiğimiz ülkelerin şartları ile aynı standartlara getirilsin. Biz o zaman Türkiye’yi, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri yaparız diyoruz. Bunun yolu da yapısal reformları hızla tamamlamaktan geçiyor” ifadesini kullandı. ​

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu konuşmasında, Ağustos ayında yapılan seçimler sonucunda TOBB’un yönetim organlarının seçildiğini hatırlatarak, “Bu çerçevede TOBB Yönetim Kurulu, Konseylerimiz ve diğer kurullarımız yeni üyeleriyle teşekkül etti. Bugün Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Hayati Yazıcı bizlere hayırlı olsun ziyareti için geldi. Ziyaretinden ve kendisini birliğimizde ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın çalışmalarına değinen Hisarcıklıoğlu şöyle konuştu: “Meclisimizin tatile girdiği dönemde bile Gümrük ve Ticaret Bakanımız yoğun bir şekilde çalışmaya devam etti. Bu süreçte Türkiye için, Türk iş dünyası için çok önemli reformların hazırlığını tamamladı. Meclisin açılmasından hemen sonra da bu reformların kanunlaşması için mecliste gündeme getirdi.

Tüketicinin Korunması Kanunu Meclisten geçerek sayın Cumhurbaşkanımıza sunuldu.

Yıllardır sürekli vurguladığımız ancak bir türlü çıkaramadığımız Perakende Yasası sayın Bakanımızın vizyonu ile hazırlandı. İlgili kesimlerin görüşüne sunuldu. Ben huzurlarınızda bu reformların mimarı olan Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Hayati Yazıcı’ya Türk özel sektörü adına teşekkür ediyorum.”