CTO Kalitesini Bir Kez Daha Tescilledi

Ceyhan Ticaret Odası'nın TS ISO 19001:2015 Kalite Yönetim Sistemi gözetim denetimi başarı ile gerçekleşti.

Ceyhan Ticaret Odası, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Mersin İthalat Müdürü ve TS EN ISO 9001 Baş Tetkikçisi Önder Ögetürk tarafından yapılan TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi gözetim tetkiki başarıyla geçmiştir.

Ceyhan Ticaret Odası, hizmet kalitesini arttırmak ve sürekli iyileştirmeyi amacı ile TS EN ISO 9001:2015 Gözetim Tetkiki'ni 23 Kasım 2021 tarihinde Oda hizmet binasında gerçekleştirdi. Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Mersin İthalat Müdürü ve TS EN ISO 9001 Baş Tetkikçisi Önder Ögetürk tarafından gerçekleştirilen tetkike, Ceyhan Ticaret Odası Genel Sekreteri Zafer Öz ile Akreditasyon Sorumlusu Sinem Tutku Aktuğ katıldı.

Açılış toplantısıyla başlayan tetkik, gün boyu hizmet birimlerinde yapılan incelemelerle devam etti. Genel Sekreterlik, Ticaret Sicil, Kalite birimlerinde dokümanların ve kayıtların güncellenmesi ile örnekleme metoduyla incelendi. İlgili alanlardaki çalışmaların, şartların gözlemlenmesi şeklinde gerçekleşen tetkik kapsamında; odada yürütülen faaliyetlerin TS EN ISO 9001:2015 standartlarına, dokümantasyon ve uygulama açısından uygunluğu denetlendi.

TSE Baş Tetkik Görevlisi Önder Ögetürk; Ceyhan Ticaret Odası'nın ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Standartları kapsamında yürütmekte olduğu faaliyetler ile süreç iyileştirme, geliştirme yönündeki başarılı çalışmalarının ve sistemin sağlıklı işlediğinin tespit edildiğini dile getirdi. Özverili çalışmaları için Yönetim Kurulu, Meclis Kurulu ve Personele teşekkür etti.

Tetkik sonucu açıklama yapan Ceyhan Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Can: "Odamız her yıl üzerine koyarak hizmet kalitesini arttırmaktadır. Bizler de Türkiye'nin sayılı odalarından biri olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Üyelerimize verdiğimiz kaliteli hizmetin tescillendiğini bir kez daha görmek bizleri mutlu etti. Üyelerimizin yanı sıra bölge halkının da odamızın hizmetlerinden memnun kalması için gerekli tüm düzenlemeleri, çalışmaları yönetimimiz ve personelimiz titizlikle yürütmektedir. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından belirlenen Akreditasyon Standartları kapsamında gerçekleşen Akreditasyon Belge Yenileme Denetimi'nin de hatırlarsınız ki Ticaret Odaları arasında 2. Olarak üstün başarıyla tamamlamıştık. Bu sebeple, başarılı çalışmalarından dolayı emeği geçen odamız yönetimini, meclisini, personelini tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum." diyerek konuşmasını tamamladı.