"CEYGEM BÖLGEMİZİN LOKOMOTİFİ OLMAYA DEVAM EDİYOR"

CEYGEM, Kurulduğu günden bugüne 5500M2 kapalı alanda Girişimcilere kucak açarak onlara Kuluçka Merkezi oldu. 10.000'in üzerinde kişilere tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde Meslek edindirme eğitimi, ilk yardım eğitimi, girişimcilik eğitimi ve MYK da belgelendirme yapan CEYGEM her yıl kendini ikiye katlayarak faaliyetlerini sürdürüyor. Konuyla ilgili bir açıklama yapan CEYGEM Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Ceyhan Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şeref CAN, CEYGEM faaliyetleri ve yapılan çalışmalar hakkında şunları söyledi ;

"CEYGEM, Ceyhan Ticaret Odası'nın öncülüğünde, Ceyhan'daki Meslek kuruluşları olan Ceyhan Ticaret Borsası, Ceyhan Ziraat Odası, Ceyhan Esnaf Kef. Koop. ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ortak olduğu kar amacı gütmeyen Bölgemizin bu yapıdaki tek Mesleki eğitim, belgelendirme ve KOBİ geliştirme kuruluşudur.

CEYGEM, Ortaklar Kurulu tarafından yönetilmekte olup, Odamız adına şahsım, TOBB adına Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Zeki KIVANÇ, Ceyhan Ticaret Borsası adına Mustafa AYDAR, Ceyhan Ziraat Odası adına Sayın Mehmet Savaş ÖZTÜRK, Ceyhan Esnaf ve Sanatk acirc;rlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi adına İbrahim İKİDAО, görev almaktadır. Personel kadrosunda ise İdari ve Teknik İşler Müdürü Adnan AKSU, Eğitim ve İstihdam Müdürü Özlem YETİŞ görev yapmaktadır. TOBB MEYBEM, Ankara Sanayi Odası METES, Bursa Sanayi Odası MESYEB, Sakarya Esnaf Sanatk acirc;rlar Odaları Birliği SESOB ve AS Kalite Test ve Belgelendirme Merkezi işbirliği kapsamında MYK tarafından zorunluluk kapsamına alınan 181 Meslekte MYK sınavlarını CEYGEM yerleşkesinde yapmaktadır." diye konuştu.

CAN: "ADANA'NIN HERYERİNDE HİZMET VERMEKTEYİZ"

Bölgemize hizmet etmek için güçlü iş birliği oluşturduklarına dikkat çeken CAN, CEYGEM'in önemine değinerek, TOBB MEYBEM, Ankara Sanayi Odası METES, Bursa Sanayi Odası MESYEB, Sakarya Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği SESOB veAS Kalite Test ve Belgelendirme Merkezi ile işbirliği kapsamında MYK tarafından zorunluluk kapsamına alınan 181 Meslekte MYK sınavlarını CEYGEM yerleşkesinde ve İşletmelerde yapmaktadır. Bu meslekler; Çelik Kaynakçı, Endüstriyel boru Montajcısı, Makine Bakım, Makine Montaj, Köprülü vinç Operatörü, Elektrik Tesisatçısı, Ahşap Kalıpçı, İskele Kurulum Elemanı, Betonarme Demircisi, İnşaat Boyacısı, Duvarcı, Betoncu gibi meslek dallarıdır Ayrıca, "Hayat Boyu Öğrenme" Kapsamında Meslek Edindirme Eğitimleri tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde "Mesleki Belgelendirme Eğitimleri" devam etmektedir.

ŞEREF CAN: "CEYGEM, RÖNESANS ve TÜM FİRMALARA ARGON KAYNAKÇISI YETİŞTİRİYOR."

CEYGEM Yönetim Kurulu Başkanı Şeref CAN; CEYGEM projesinin bölgenin kaderini değiştirecek nitelikte olduğunu ifade ederek bundan bütün vatandaşlarımızın daha etkin yararlanması için daha çok yere ulaşma noktasında da basın mensuplarına da görev düştüğünü ifade etti. Başkan Can yaptığı açıklamada "Bilindiği gibi 9 Ekimde Sayın Cumhurbaşkanımız Türkiye için önemli bir tesisin temelini attılar, Bölgedeki bu güzel gelişmeler nedeni ile zaten ihtiyaç olan nitelikli personel ihtiyacı daha da artmakta personelin işe alımı için de MYK belge şartı aranmaktadır. Bizler bu bölgenin insanları olarak tabi ki de burada çalışacak personelin öncelikle Ceyhan ve bölgemizden alınmasını istemekteyiz.

Firmalar ihtiyaç duydukları Personelin MYK belgelerinin olmadığı durumlarda, firma da personeli eğitmek için zaman kaybetmek yerine dışarıdan personel temin etmeyi tercih ediyor. Tam da bu noktada işte CEYGEM'in önemi ortaya çıkıyor. Biz CEYGEM olarak MYK'nın zorunlu kıldığı 181meslekte belgelendirme ve Meslek edindirme Eğitimleri yapmaktayız ve bu sayede MYK belgesi olan nitelikli personel kolaylıkla işe girebilmektedir. Yine Rönesans Firması ile İşbirliği Kapsamında Argon Boru Kaynakçısı Yetiştirmek için en son teknoloji donatılmış atölyemizde ücretsiz eğitimler açılacak olup Kursiyerlere İş imkanı verilmekte ve yurt dışında da çalışma olanağı sunulmakta" açıklamalarında bulundu.

ŞEREF CAN: "CEYGEM GİRİŞİMCİLERİN KULUÇKA MERKEZİ"

lsquo;"CEYGEM sadece donanım ve tecrübeleri ile MYK ve Meslek edindirme eğitimleri ile bölgeye hizmet vermekle kalmayıp bununyanı sıra Girişimcilere olan destekleri ile de onlara Kuluçka Merkezi olmakta. İster CEYGEM'den, ister online olarak Girişimcilik eğitimlerini alan firmalar CEYGEM de işletme kurmak istediklerinde başvurularını yaparlar. CEYGEM Yönetim Kurulu olarak başvuruları değerlendirilir Ceyhan ve bölgeye katkı sağlayacak istihdam yaratacak fayda sağlayacağına kanaat getirilen girişimcilerin başvurusu onaylanır. CEYGEM yerleşkesinde onlarca sektörde makine imalat, enerji, raf sistemleri, mobilya, boya kumlama yalıtım, dekorasyon, inşaat, halı yıkama, gıda kurutma ve yeme içme lokanta sektörü gibi Ceyhan'ın ihtiyacı olan firmalar kurulmuş olup hizmet vermektedir. Girişimcilerin tamamı Girişimcilik Eğitimlerini alarak bilinçli bir şekilde işletmelerini kurmakta ve ciddi yatırım ve istihdam sağlamaktadırlar. Kuruluş ve işletme dönemlerinde bu firmalara destek sağlanarak bölgedeki diğer firmalar ile arasında köprü olmakta ve iş birliğinin güçlendirilmesi konusunda onlara yardımcı olmakta. Bu bağlamda CEYGEM, TOBB başta olmak üzere Sivil toplum kuruluşlarının bir işletmesi olarak Kamu gibi Hizmetlerine hız kesmeden devam etmektedir." açıklamalarında bulundu.