CEYHAN TİCARET ODASI’NDAN ÖRNEK DAVRANIŞ

Demokratik yönetimi rafa kaldırmayı hedefleyen ve 251 kişinin şehit olduğu 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi Türkiye Cumhuriyeti tarihine kara bir leke olarak düşmüştür.

25 Ekim 2016 tarihinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ilan edilen hain darbe girişiminin 3. Yılında Ceyhan Kaymakamlığı, Ceyhan Belediyesi ve Ceyhan Ticaret Odası katkıları ile Abdulkadir Ağa Camiinde Mevlid-i Şerif okunmasının ardından Tüm Ceyhan Halkına Ceyhan Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, Ceyhan Ticaret Odası Başkanı Şeref Can tarafından helva ikram edildi.

Başkan Can "15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan FETÖ kaynaklı bu hain darbe girişiminin ortaya çıkmasıyla birlikte, TOBB ve Oda-Borsa camiası olarak tepkimizi ilk anda ortaya koyduk. Darbe girişimine karşı ilk harekete geçen, ilk inisiyatif alan meslek örgütü olduk. Daha darbe bildirisi okunur okunmaz, gece saat 00.22'de çıktık dedik ki; "Milletin iradesi ve demokrasi dışında hiçbir iradeyi tanımıyoruz. Gün demokrasiye sahip çıkma günüdür. Darbe girişimin sonrasında Cumhuriyet Meydanında demokrasi nöbeti tuttuk, gecesini gündüzüne katan Emniyet Teşkilatımızın yanında olduk. Bugün Türk Tarihinde siyah leke olarak geçen o gecenin 3. Yıl dönümünde bu ülkenin bir karış toprağı için canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha anıyoruz. "dedi.