Ceyhan Ticaret Odası'ndan ÇKA Destekleri ile İlgili Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi.

Ceyhan Ticaret Odası, üyelerini Çukurova Kalkınma Ajansından Mikro işletmelere destekleriyle ilgili bilgilendirdi.
Çukurova Kalkınma Ajansı Uzmanları Sayın Ayşgül Kaplan ve Serdar Kaya tarafından 21 Ocak 2016 Perşembe Günü CTO Toplantı ve Eğitim Katında yapılan bilgilendirme toplantısı CTO Üyelerinin yanı sıra birçok kişinin katılımı ile gerçekleşti.
Yapılan Bilgilendirme Toplantısında  Çukurova Kalkınma Ajansı uzmanları tarafından , TR62 (Adana, Mersin) Düzey 2 Bölgesinde yürüteceği Mikro İşletmelerde Kurumsallaşma ve Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında, uygun proje başvurularının kendisine sunulması amacıyla ilana çıkmış bulunduğunu ifade ettiler.
Bölgedeki mikro ölçekli işletmelerin kurumsallaşma, ürün geliştirme ve çeşitlendirme yoluyla rekabet gücünün artırılması amacıyla açılan programda öncelik alanları; mikro işletmelerin kurumsallaşma düzeyi, ihracat, pazarlama , kalite standartlarının artırılması, mikro işletmelerin ürün, süreç ya da pazarlama yeniliği, ürün geliştirme, ürün çeşitlendirme olanaklarının artırılması olduğunu belirten uzmanlar 2016 yılında Mikro İşletmelere 7 Milyon TL kaynak ayrıldığını ifade ettiler.
Mikro işletmelerin başvuru sahibi olduğu destek programında gıda - içecek, kimya - plastik, tekstil - hazır giyim, makine - metal işleri, metalik olmayan mineral ürünler, ayakkabıcılık, materyallerin geri kazanımı, mobilya imalatı, lojistik, turizm amaçlı asli konaklama tesisleri ve bilişim sektör ve öncelik alanlarından hazırlanan projelere 2016 yılında toplam 7 Milyon TL kaynak kullandırılacağını dile getiren ÇKA Uzmanları bahsi geçen işletmelerin Mikro Mali Destek Programına en fazla iki proje başvurusunda bulunulabileceğini ve değerlendirme sonucuna göre bu başvurulardan en fazla biri destek almaya hak kazanacağını ifade  ettiler. Desteklerden faydalanmak işletmelerin elektronik olarak son başvuru tarihi 8 Nisan 2016, matbu başvurularda ise son başvuru 15 Nisan 2016'dir
Asgari tutar: 25.000 TL
Azami tutar: 250.000 TL