"Türkiye'nin AB Gündemi: Güncellenen Gümrük Birliğinin İş Dünyasına Etkileri" Semineri Daveti

Bilindiği üzere, T.C. Ekonomi Bakanı Sn. Nihat Zeybekci ve Avrupa Komisyonu'nun Ticaretten Sorumlu Üyesi Sn. Cecilia Malmström 12 Mayıs 2015 tarihinde Türkiye ve AB arasındaki gümrük birliğinin güncellenmesi ve yeni alanlara genişletilmesi ile ilgili süreci başlatmıştır. Süreçte iki tarafın hazırlık çalışmalarının büyük ölçüde tamamlandığı görülmekte ve resmi müzakerelerin 2017 içinde başlatılması beklenmektedir.

Yakın gelecekte Türkiye ve AB ilişkilerinde en kapsamlı ilerlemenin Gümrük Birliğinin güncellenmesi sürecinde gerçekleşeceği öngörülmektedir. Yaklaşık 2 yıl sürmesi beklenen müzakereler sonucunda Gümrük Birliğinin işleyişinde yaşanan sorunların çözüme kavuşturulması ve Gümrük Birliğine hizmetler, tarım ve kamu alımlarının dahil edilmesi amaçlanmaktadır.

Bu kapsamda İktisadi Kalkınma Vakfı 2017 yılı boyunca, Türkiye-AB ilişkilerinin gündemi ve gündemi belirleyecek olan Gümrük Birliğinin güncellenmesi ve modernizasyonu konusuna ağırlık verecektir.

Bu çerçevede, 27 Şubat 2017 Pazartesi günü 17.30 - 19.00 saatleri arasında Adana Sanayi Odasında İktisadi Kalkınma Vakfı Genel Sekreteri Sn. Doç. Dr. Çiğdem Nas ve ekibinin katılımıyla "Türkiye'nin AB Gündemi: Güncellenen Gümrük Birliğinin İş Dünyasına Etkileri" semineri düzenlenecektir.

Seminerde Türkiye ve AB ilişkileri, Gümrük Birliğinin güncellenme süreci ve sanayi, hizmet ve tarım sektörlerine etkileri, vize sorunu, iş dünyasının faydalanabileceği AB fon ve programları konularında bilgi verilecek ve katılımcıların soruları cevaplandırılacaktır.

Üyelerimize duyurulur...