CERN - Türkiye Teknoloji Transfer Ofisleri Zirvesi 30-31 Mayıs 2016

Ülkemizin Mayıs 2016 'te Avrupa Nükleer Araştırma Örgütüne (CERN) Ortak Üyeliğinin başlaması ile Türkiye'de üretim yapan sanayi firmalarımızın CERN'de yapılan alım ve ihalelere katılma hakkı elde etmesi üzerine , CERN ve üye ülkelerdeki firmalar araasında bilgi akışı ve iletişimi sağlamak , ihaleler konusunda Türk sanayicisini bilgilendirmek ve katılımlarını sağlamak üzere Birliğimiz bünyesinde TOBB - CERN Sanayi İrtibat Ofisi kurulmuş ve faaliyetlerine başlamıştır. CERN'deki çalışmalar , bilgi ve teknoloji transferi, alımlar, ihaleler ve TOBB-CERN Sanayi İrtibat Ofisi hakkındaki bilgiler www.tobb.org.tr/cern sayfasında yer almaktadır.

Ülkemizin CERN'e ortak üye olmasının ardından endüstrimizin CERN ile ilgili ileri teknoloji ürünlerine yönelik farkındalığının artmasına yönelik çeşitli etkinlikler de düzenlemeye başlanmıştır.

Bu etkinliklere yeni bir açılım olarak , İsviçre'de yerleşik CERN Bilgi Transfer Ofisinin, ülkemizdeki Teknoloji Transfer Ofisleriyle temasının sağlanması planlanmıştır. Bu çerçevede TOBB-CERN Sanayi İrtibat Ofisi TOBB Ekonomi ve Teknoloji Ünversitesi ve İstanbul bilgi Üniversitesi Yüksek Enerji Fiziği Uygulama ve araştırma Merkezi İşbirliği ile "CERN - Türkiye Teknoloji Transfer Ofisleri Zirvesi" 30-31 Mayıs 2016 tarihinde İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral İstanbul Kampüsü'nde gerçekleştirilecektir.

Zirve programı ve kayıt için www.tobb.org.tr/cernkayit sayfasından kayıtlar başlamıştır. Üyelerimize önemle duyurulur.