MEYBEM MESLEKİ YETERLİLİK VE BELGELENDİRME MERKEZLERİ

İlgi: Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 24.12.2015 tarih ve 24170 sayılı yazısı.
Bilindiği üzere; 5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanununda yapılan değişiklikle, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenecek tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışanların ve çalışmak isteyenlerin mesleki yeterlilik belgesi almaları zorunlu hale gelmiştir.
İlk etapta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayımlanan 2015/1 sayılı Tebliğ ekinde yer alan 40 meslekte, (Mesleki Yeterlilik Belgesi Gerektiren Meslekler) mesleki yeterlilik belgesi zorunlu hale gelmiştir. Tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde "Mesleki Yeterlilik Belgesi" olmayan kişilerin çalıştırılması halinde Mayıs 2016'dan sonra idari para cezası uygulanmaya başlanacaktır.
Bu amaçla, TOBB tarafından MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş kurulmuş olup; TÜRKAK tarafından akredite edilmiş, sınav ve belgelendirme hizmeti vermek amacıyla Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından da yetkilendirilmiştir. MEYBEM A.Ş. ilk etapta; inşaat, metal ve asansör sektörlerinde, toplam 12 dalda Mesleki Yeterlilik Kurumu'ndan (MYK) sınav ve belgelendirme yetkisini almıştır.
MEYBEM A.Ş. tarafından Odamız işbirliğiyle ilimizde gerçekleştirilecek sınavlarda başarılı olanlar "Mesleki Yeterlilik Belgesi" almaya hak kazanacaktır.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayımlanan tebliğde belirtilen 40 meslekte, sınav ücretleri İşsizlik Sigortası Fonundan sağlanacaktır.
Sınavlar, TOBB - MEYBEM A.Ş tarafından il ve ilçe merkezlerinde yerel bazda gerçekleştirilecektir. Sınav ve belgelendirme talepleri Odamız tarafından alınacaktır.
MEYBEM A.Ş tarafından sınav ve belgelendirme hizmeti verilen alanlar aşağıya çıkartılmıştır.
1. Asansör Bakım ve Onarımcısı Seviye 3,
2. Asansör Bakım ve Onarımcısı Seviye 4,
3. Ahşap Kalıpçı Seviye 3,
4. Betonarme Demircisi Seviye 3,
5. Betoncu Seviye 3,
6. Duvarcı Seviye 3,
7. İskele Kurulum Elemanı Seviye 3,
8. Sıvacı Seviye 3,
9. CNC Programcısı Seviye 4,
10. CNC Programcısı Seviye 5,
11. Metal Sac İşlemeci Seviye 3,
12. Metal Sac İşlemeci Seviye 4.
Ankara'da TOBB İkiz Kuleler içerisinde ofisi bulunan MEYBEM'e başvurular http://www.meybem.com.tr adresi üzerinden bireysel veya kurumsal olarak yapılabilecek olup, Odamız üzerinden de sınav ve belgelendirme başvuruları alınacaktır.

MEYBEM MESLEKİ YETERLİLİK VE BELGELENDİRME MERKEZLERİ A.Ş
Adres: TOBB İkiz Kuleleri Sosyal Tesisleri Zemin Kat, Z-10 MEYBEM Ofisi Dumlupınar Bulvarı No:252 Çankaya / ANKARA
Telefon: 90 312 218 26 20 Faks: 90 312 218 26 29 E-Posta: info@meybem.com.tr