Türkiye Cumhuriyeti İle Azerbaycan Cumhuriyeti Arasındaki Tercihli Ticaret Anlaşmasını (TTA) Tadil Eden Protokol

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden Odamıza iletilen 11.06.2024 tarih ve 5850 sayılı yazıda, Ticaret Bakanlığı Uluslararası Anlaşmalar ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü'nden alınan yazıya atıf yapılarak, Türkiye Cumhuriyeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti Arasındaki Tercihli Ticaret Anlaşması'nı (TTA) Tadil Eden Protokol'ün onaylanmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı'nın 25 Mayıs 2024 tarihli ve 32556 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandığı aktarılarak bahse konu Protokol kapsamında tarafların yasal gerekliliklerini ve prosedürlerini tamamladığı ve Protokol'ün 1 Temmuz 2024 tarihinde yürürlüğe girmesinin öngörüldüğü bildirilmektedir. İlave bilgi için ilgili Ticaret Müşavirliği (baku@ticaret.gov.tr) ile temasa geçilmesinin faydalı olacağı ifade edilmektedir.

Bilgilerinize sunarız.