Mavi Nokta Ağı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden iletilen yazıda; Ticaret Bakanlığı'ndan aldıkları yazıya atfen, Çin Halk Cumhuriyeti'nin küresel ölçekte altyapı yatırımlarının artması karşısında; ABD, Japonya, Avustralya ve Birleşik Krallık hükümetleri tarafından kurulan, şu anda İsviçre, İspanya ve son olarak ülkemizin de katılımıyla, Yönlendirme Komitesini oluşturan üye sayısını yediye çıkaran Mavi Nokta Ağı (MNA)-(Blue Dot Network-BDN) girişimine dair bilgi verilmektedir.

Yazıda devamla, MNA pilot aşamasında beş projeyle çalışılmış (Brezilya (2), Palau, Türkiye (Avrasya Tüneli) ve Endonezya); "MNA Sertifikası" kapsamında pilot uygulama sürecini başarıyla tamamlayan dünyada ulaştırma alanındaki ilk projenin Avrasya Tüneli projesi olduğu, MNA sertifikasyonunun, hem mevcut projeler hem gelecekte hazırlanacak projelere yönelik olarak uygulanabileceği belirtirmiştir.

Söz konusu proje ve sertifikasyon başvurusu hakkında daha detaylı bilgiye https://www.bluedot-network.org adresinden erişilebileceği bildirilmiştir.

Bilginize sunarız.

Saygılarımızla...