Türkiye - Özbekistan İş Forumu, 5 Haziran 2024

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden Odamıza intikal eden yazıda; Ülkemizde gerçekleştirilecek olan Türkiye-Özbekistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi (YDSK) 3. Toplantısı münasebetiyle, 5 Haziran 2024 Çarşamba günü saat 14.30'da TOBB İkiz Kuleler Ankara'da Türkiye-Özbekistan İş Forumu düzenleneceği bildirilmiştir.

Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sn. Cevdet Yılmaz ve Özbekistan Başbakan Yardımcısı Jamshid Kuchkarov'un teşrifleri ile iki ülkeden ilgili Bakanların iştirakiyle gerçekleştirilmesi planlanan söz konusu İş Forumuna, kamu kurum ve kuruluşları, farklı sektörlerde faaliyet gösteren iş insanlarının katılacağı ifade edilmiş olup, iki ülke arasındaki iş ve yatırım imkanlarının değerlendirileceği belirtilmiştir.

Özbekistan özel sektör heyeti deri ürünleri/ayakkabı, mobilya, tekstil, elektronik cihazlar (televizyon, buzdolabı, klima, mutfak ev aletleri gibi) ve inşaat malzemeleri alanında faaliyet gösteren firmalardan oluşacak olup, söz konusu firmalarla forum öncesinde 13:00-14:30 saatleri arasında ikili görüşmeler yapılacağı vurgulanmıştır.

Bu çerçevede, forum programının ve Özbek firma listesinin bilahare iletileceği bahse konu etkinliğe katılımın düşünülmesi halinde https://anket.tobb.org.tr/#/anket/turkiye-ozbekistan-is-forumu-2 link adresinde yer alan kayıt formunun 4 Haziran 2024 saat 13.00'e kadar doldurulması hususunu,

Ayrıntılı bilgi için:

Sena NAMLI BİNGÜL, Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü