AVRUPA İŞLETMELER AĞI DOĞU AKDENİZ OFİSİ 2016 YILI DIŞ TİCARET EĞİTİM PROGRAMI

Adana ilinin ihracat potansiyeli en yüksek olan Gıda, Makine ve Mobilya sektörlerinden üyelerimizin katılımına açık olacak olan eğitim hizmetleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında, her sektör için 3 ayrı seminer, 3 ayrı info day, 1 ortak dış ticaret eğitimi ve 1 ortak workshop faaliyeti olarak toplam 9 gün içerisinde gerçekleştirilecektir.
Eğitimler sektörel kümelenme mantığı içerisinde gerçekleştirileceğinden, programa kayıt yaptıran üyelerimiz 3 aylık eğitim paketi kapsamında sunulan 4 faaliyete birden katılacak olup, programa sonradan kayıt yaptırılamayacaktır. Bu nedenle kayıtlar her sektör için 20 kişi ile sınırlı olup, başvuru sırası dikkate alınacaktır. Eğitimlere CTO üyesi işletmelerin ortakları, yöneticileri veya çalışanları katılabilecektir. Her işletmeden sadece 1 kişi eğitime katılabilir.
Eğitimler Avrupa İşletmeler Ağı finansmanı ile gerçekleştirilecek ve katılımcılardan herhangi bir kayıt ücreti alınmayacaktır. (Eğitime devam zorunluluğu olup, programa kayıt yaptırdıktan sonra eğitimlere düzenli olarak katılmayan kursiyerlerden eğitim bedeli olarak 400.- TL tahsil edilecektir.)
Eğitim programına kayıt için son başvuru tarihi, 4 Mart 2016 Çarşamba günü mesai bitimine kadardır.

Hedef Sektörler:
Gıda, Makine ve Yedek Parça, Mobilya

Hedef Kitle:
Dış ticarete yeni başlayacak olan ya da ihracat yapan, fakat farklı teknik sebeplerden dolayı potansiyelinin altında kalan firmaların; dış ticaret, satış, pazarlama süreçlerinden sorumlu çalışanları ile orta ve üst düzey yöneticileri.

Dış Ticaret Semineri
Seminerin Amacı:
Mobilya, makine ve gıda sektörlerinde faaliyet gösteren CTO üyelerinin kendi sektörleri ile alakalı yurtdışındaki pazarı tanıması, uluslararası pazarın bilgisine ulaşabilmesi ve faaliyetlerini yurtdışına taşıyabilmek için ihtiyaç duyacakları yöntem, sistem ve pazara giriş yolları ile ilgili bilgiye sahip olması amaçlanmaktadır.
Seminerin içeriği:
Makina, Mobilya ve Gıda sektörleri için ayrı olacak şekilde;
· Sektörün Tanımı
· Türkiye?de Sektörün Durumu
· Sektörde Dünyada Ticaretinin Yapısı
· Sektördeki Avrupa Ve Amerika?da En Önemli İthalatçı Ülkeler
· Türk Ürünleri İçin Potansiyeli Yüksek Olan Pazarlar Avrupa ve Amerika Ülkeleri
· Avrupa ve Amerika Pazarlarında Dünya Ticaretinde En Önemli Rakipler
· Türkiye?nin Avrupa Ve Amerika?ya Ticaretinin Gelişimi
· Avrupa ve Amerika Pazarlarında Gelecek Yıllara Yönelik Öngörüler

Seminerin Süresi : 1 gün (Toplam 5 saat)
Seminer tarihleri :
Gıda Sektörü 08 Mart 2016 Salı Saat: 13.30 ? 18.30
Makine Sektörü 09 Mart 2016 Çarşamba Saat: 13.30 ? 18.30
Mobilya Sektörü 10 Mart 2016 Perşembe Saat: 13.30 ? 18.30

Dış Ticaret Info Day Programı
Info Day Amacı:
Mobilya, makine ve gıda sektörlerinde faaliyet gösteren CTO üyelerinin kendi sektörleri ile alakalı ürünlerini yurtdışına satabilmek için müşteriyi ikna etme yolları, müşteriler ile uzun süreli ilişki yürütebilmek için dikkat edilmesi gereken kültürel etkenler ve yurtdışındaki müşteriler ile başarılı bir teslimat ve tahsilat sürecini ne şekilde yürütebileceği ilgili bilgiye sahip olması amaçlanmaktadır.

Info Day İçeriği:
Makina, Mobilya ve Gıda sektörleri için ayrı olacak şekilde;
· Uluslararası Satış Süreci
· Uluslararası Satışta İkna Ve Amerikalılar ile Avrupaların İş Yapma Şekilleri
· En Çok Karşılaşılan Müşteri İtirazlarını Karşılama Yolları
· Satış Kapama Teknikleri
· Teslimatta Müşteri Memnuniyeti
· Tahsilat Riskleri İçin Alınabilecek Önlemler

Info Day Süresi: 1 gün (Toplam 5 saat)
Info Day tarihleri:
Gıda Sektörü 12 Nisan 2016 Salı Saat: 13.30 ? 18.30,
Makine Sektörü 13 Nisan 2016 Çarşamba Saat: 13.30 ? 18.30
Mobilya Sektörü 14 Nisan 2016 Perşembe Saat: 13.30 ? 18.30

Dış Ticaret Eğitimi ve Workshop Programı
Dış Ticaret Eğitimi İçeriği:
Her üç sektör için aynı gün birlikte düzenlenecek olup;
· Uluslararası Pazar Araştırmasının Yöntemi ve Sistemi
· Amerika ve Avrupa Pazarlarının İstatistiklerine Ulaşma Kaynakları
· Hedef Pazar Belirlemede Kullanılacak Yöntem
· Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Ülkelerinde Potansiyel Alıcılara Ulaşma
· Potansiyel Alıcılara Ulaşmada Güvenilir Bilgi Kaynakları
· Müşteriyle İletişime Geçme Yolları ve Tekliflerin İletilmesi

Eğitim Süresi: 2 gün (Toplam 10 saat)
Eğitim tarihleri: 3-4 Mayıs 2016 (Salı-Çarşamba) Saat: 13.30 ? 18.30

Workshop içeriği:
Her üç sektör için aynı gün birlikte düzenlenecek olup;
Mobilya, makine ve gıda sektörlerinde faaliyet gösteren CTO üyelerinin kendi ürünlerinin ihracatı için pazar araştırması, hedef pazar tespiti ve hedef pazarlardaki potansiyel alıcılara ulaşmak için kullanabilecekleri masa başı pazar araştırması kaynaklarının neler olduğu eğitim safhasında katılımcılara öğretilecektir. Workshop?ta katılımcılar kendi bilgisayarlarıyla gelecek kendi ürünleri için eğitmen kontrolünde öğrendiklerini uygulayacaklardır.

Workshop Süresi: 1 gün (Toplam 5 saat)
Workshop tarihi : 5 Mayıs 2016 Perşembe Saat: 13.30 ? 18.30

EĞİTİM PROGRAMINA KAYIT YAPTIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

İlgili kişi:
İbrahim Burçin TEYMEN