Gümrük Birliğinin Güncellenmesi Bilgilendirme Toplantısı

Türkiye ile AB arasında var olan Gümrük Birliği'nin güncellenmesi süreci başlamış olup, güncellenme çalışması, esasen var olan Gümrük Birliği ilişkisinin sorunlu alanlarına çözüm bulmak ve gümrük birliği kapsamını, tarımsal ürünler, hizmet ticareti ve kamu alımları gibi yeni alanlarla genişletilmesi öngörülmüş olup, müzakerelerin başlatılması için gerekli değerlendirme, istişare ve onay çalışmaları AB tarafında ve ülkemizde sürdürülmektedir.

Ülkemizde, Gümrük Birliği'nin güncellenmesine ilişkin çalışmalar Ekonomi Bakanlığı'nın Koordinasyonunda yürütülmektedir.

Bu kapsamda, 26 Şubat 2016 Cuma günü saat 14.30'da Adana Sanayi Odası'nda "AB-Türkiye Gümrük Birliği ve Serbest Ticaret Anlaşmaları Kapsamında Son Gelişmelerle İlgili" Toplantı düzenlenecektir.

Ekonomi Bakanlığı Avrupa Birliği Genel Müdürü Sayın Murat Yapıcı'nın sunumuyla düzenlenecek toplantıda, söz konusu müzakerelerle ilgili son gelişmeler ve önümüzdeki dönemde gündeme gelmesi muhtemel konularla ilgili bilgiler verilecektir.

Toplantıya katılmak isteyen üyelerimize önrmle duyurulur.