Vergi Borçlarının Taksitli Ödenmesi Bilgilendirme Toplantısı (Adana Sanayi Odası)

Bilindiği üzere; 06.02.2023 tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremin etkilediği, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa, Elazığ ve Sivas İli Gürün İlçesinde, 06.02.2023 tarihinden başlamak üzere 31.07.2023 tarihine kadar (Bu tarih dahil) mücbir sebep ilan edildiği, mücbir sebep ilan edilen yerlerde mücbir sebep süresince, verilmesi gereken beyanname ve bildirimlerin verilme ve bildirim sürelerinin 15.08.2023 günü sonuna kadar uzatıldığı, bu sürelerde ödenmeyen ve biriken vergilerin en geç 31.08.2023 tarihi sonuna kadar ödenmesi gerektiği ve mücbir sebep ilan edilen il ve ilçelerdeki vergi mükelleflerinin, Ekim/2023 ayı sonuna kadar talep etmeleri halinde, vergi borçlarının faizsiz 24 aya kadar tecil edileceğinin bildirilmişti.

Ancak, şu ana kadar Bakanlık tarafından yapılan açıklamalar ve ilgili mevzuat kapsamında hangi firmaların uygulamadan yararlanabileceği konusu net olarak anlaşılamamıştır.

Bu kapsamda, taksitli vergi ödemesinden yararlanmak isteyen üyelerinizi bilgilendirmek amacıyla 25 Mayıs 2023 Perşembe günü saat 16:00'da Adana Vergi Dairesi Başkanı Sn. Ümit Güner ve Grup Müdürü Sn.Ömer Kılıç'ın katılımıyla Odamızda uygulamadan faydalanma şartlarının detaylı olarak anlatılacağı bir toplantı düzenlenecektir.

Toplantıya katılmak isteyen üyelerimizin bilgisine sunarız.

Tarih : 25 Mayıs 2023 Perşembe

Saat : 16:00