Asansörlerin Tasarımına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Tebliğ Taslağı

Asansör imalatı ve/veya onarım/bakımı ile ilgili alanlarda faaliyet gösteren üyelerimizin dikkatine;

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından iletilen yazıda, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin 6 ncı maddesi ile yeniden düzenlendiği bildirilmiş olup, bu değişiklikle birlikte uygulamada eşgüdümü sağlayabilmek adına Asansörlerin Tasarımına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Tebliğ (SGM: 2017/18)'de de gerekli değişikliğin yapılması gerektiği iletilmiştir.

Bu kapsamda, duyurumuz ekinde takdim edilen Asansörlerin Tasarımına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Tebliğ taslağı ilgili üyelerimiz tarafından incelenerek varsa taslak ile ilgili görüş ve önerilirini ceyhanto@tobb.org.tr e-posta adresimiz üzerinden 27.01.2023 tarihine kadar bizlere ulaştırabilirler.

Ulaştırılan görüş ve öneriler Odamız tarafından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine iletilecektir.

İlgili üyelerimize saygıyla duyurulur.

Bilginize sunarız.