Ulusal Katkı Beyanı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden alınan yazıda, ülkemizin tarafı olduğu Paris Anlaşması hükümleri gereğince Ulusal Katkı Beyanını, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi (BMİDÇS) Sekretaryası'na sunmakla yükümlü olduğu, ülkemizin Güncellenmiş Birinci Ulusal Katkı Beyanı hedeflerinin 15 Kasım 2022 tarihinde BMİDÇS 27. Taraflar Konferansı'nın Bakanlar Oturumunda ilan edildiği, ayrıca Nisan Ayında BMİDÇS Sekretaryası Ulusal Katkı Beyanı (NDC) siciline kaydedildiği bildirilmektedir.

Bu kapsamda, 2015 yılında BMİDÇS'ye sunulan Niyet Edilmiş Ulusal Katkı Beyanı (INDC) referans senaryosuna göre, 2030 yılı için artıştan %41 oranında azalış ile 695 milyon ton CO2 eşdeğeri emisyon hedeflenmiş ve tepe yılı olarak da 2038 yılı belirlenmiştir. Güncellenmiş Birinci Ulusal Katkı Beyanının İngilizce metnine https://iklim.tobb.org.tr/index.php/dokuman/336-ulusal-katki-beyani-nisan-2023 bağlantısından ulaşılmakta olup Türkçe metin ekte yer almaktadır.

Bilgilerinize sunarız.