Kamboçya Krallığı Yatırım Yasası

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden alınan yazıda (TOBB), Ticaret Bakanlığı'nın yazısına atfen; Kamboçya Kalkınma Konseyi tarafından hazırlanan Kamboçya Krallığı Yatırım Yasası'nın özeti ve söz konusu yasaya ilişkin T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan bilgi notu iletilmektedir.

Yazıda ayrıca, Amerika Birleşik Devletleri'nin Çin Halk Cumhuriyeti'ne yönelik ticaret politikası çerçevesinde, yabancı şirketlerin tedarik zincirlerinin Asya'da diğer ülkelere kaymasıyla ilginin yöneldiği ülkeler arasında yer alan Kamboçya ekonomisinin, yatırımcılara liberal bir ortam sunduğu, Genelleştirilmiş Tercihler Sistemi (GTS) kapsamında bir çok pazarda tercihli erişimden yararlandığı, ASEAN üyeliği ve AFTA (ASEAN Serbest Ticaret Bölgesi) Anlaşması'nın sağladığı düşük tarife imk acirc;nı ile öne çıktığı ifade edilmektedir.

Bilgilerinize sunarız.