Deprem Felaketi Sebebiyle Alınan Tedbirler

06/02/2023 tarihinde meydana gelen depremler dolayısıyla 08/2/2023 tarihli 32098 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 6785 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararıyla, 08/02/2023 Çarşamba günü saat 01.00'den itibaren Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde üç ay süre ile olağan üstü hal ilan edilmesine karar verilmiştir.

Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği'nin 11/02/2023 tarihli yazısı ile merkezi, sayılan illerde yer alan veya şirket merkezi sayılan illerde yer almamasına rağmen bu illerde genel kurul toplantısını gerçekleştirmek üzere 06/02/2023 tarihinden önce toplantıya çağrılan anonim ve limited şirketlerin genel kurullarının, erteleme amacıyla genel kurulun toplanması beklenmeksizin, temsile yetkili yönetim organı üyelerinin istemi üzerine iptal edilmesinin imkan dahilinde olduğu bildirilmiştir.

Bu kapsamdaki ilan taleplerinin ise Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi Müdürlüğünce karşılanacağı hususu önemle duyurulur.

Bilgilerinize sunarız.