Bosna Hersek'te Bulunan Altın Rezervi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden iletilen 09.02.2023 tarih ve 4033 sayılı yazıda, T.C. Ticaret Bakanlığı'nın ilettiği yazısında, Bosna Hersek'in (BH) Jajce şehri yakınlarındaki BH Sırp Cumhuriyeti entitesinde yer alan Jezero Belediyesi sınırları içinde (Mrkonjic Grad yakınlarındaki Pliva Nehri boyunca) üç farklı yerde büyük çaplı bir altın rezervinin bulunduğunun belirtidiği; bölgede jeolojik araştırma faaliyetleri yapan "Lykos Balkan Metals" unvanlı firmanın laboratuvar analizlerinde söz konusu altın rezervinin 60 metreye varan bir süreklilikte, ton başına 27,5 gram saflığa varan ve dünyaca ünlü altın rezervlerinin ortalamasını aşan zenginlikte olduğu ve bunun Balkanlar'ın en iyilerinden biri olarak kabul edilebileceği vurgulanarak Lykos firmasının 2023 yılında Jezero Belediyesi'ne 60 milyon BAM'dan (30,7 milyon Avro) fazla yatırım yapmasının beklendiğinin kaydedildiği belirtilmektedir.

Bilginize sunarız.