Rusya Federasyonu Bazı Ürünlerde İthalat Vergisi Artışı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden Odamıza iletilen 16.12.2022 tarih ve 13280 Sayılı yazıda; Ticaret Bakanlığı'ndan TOBB'ye iletilen yazı ilgide tutularak ve Moskova Ticaret Müşavirliği'nden alınan yazıya atıf yapılarak, 9 Aralık 2022 tarihinde yayımlanan, 7 Aralık 2022 tarihli ve 2240 sayılı Rusya Federasyonu (RF) Hükümeti Kararnamesi ile RF'nin ekonomik çıkarlarını ihlal eden tedbirler alan ülkelerden ithal edilen ve listede belirtilen ürünlere 31 Aralık 2023 tarihine kadar %35 oranında gümrük vergisi uygulanmaya başlandığı ve 14 Aralık 2022 tarihinde yürürlüğe giren söz konusu kararname ile RF Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ve Federal Anti-Tekel Servisinin gümrük vergileri artırılan ürünlerin arzının artırılması ve tüketici fiyatlarının artışının önüne geçilmesi için yerli üreticilerin de katılımıyla gerekli tedbirleri alma ve geliştirmeye yetkili kılındığı belirtilmektedir.

Bilgilerinize sunarız.