Rusya Federasyonu İhracat Yasağı Uygulamaları

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden Odamıza iletilen 16.12.2022 tarih ve 13259 Sayılı yazıda; T.C. Ticaret Bakanlığı'ndan TOBB'ye iletilen yazıya atıfta bulunularak Rusya Federasyonu'nda (RF) çıkarılan 9 Mart 2022 tarihli ve 311, 312 ve 313 sayılı Hükümet Kararnameleri ve bu kararnamelerde değişiklik öngören diğer kararnameler ile 31 Aralık 2023 tarihine kadar RF'den gerçekleştirilecek ihracatta yasaklama getirilen ürünler, istisnai uygulamalar ve geçici ihracat izni uygulamalarına yönelik düzenlemelere gidildiği, konuya ilişkin olarak Moskova Ticaret Müşavirliğimiz'den alınan yazıda, 29 Kasım 2022 tarihinde yayımlanan ve gayrı resmi İngilizce tercümesi ekte gönderilen 23 Kasım 2022 tarihli ve 2125 sayılı Hükümet Kararnamesi ile muhtelif çift kullanımlı ürünlerin (helikopter, dronelar, zırhlı araçlar, patlayıcı, ateşli silahlar, optik görüntüleme cihazları ve diğer muhtelif ürünler) RF tarafından "dost olmayan ülkeler" olarak tanımlanan ülkelere ihracatına kısıtlama getirildiği (313 sayılı kararnamenin 3 numaralı eki) belirtilmektedir.

Bilgilerinize sunarız.