İthalat Kontrol Sistemi (ICS2) Webinar Daveti

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden Odamıza iletilen 23.09.2022 tarihli ve E-34221550-100-9374 sayılı yazıda, T.C. Ticaret Bakanlığı'nın bir yazısına atıfta bulunularak,

middot; Avrupa Birliği (AB) tarafından devreye alınan İthalat Kontrol Sistemi-2 (ICS2 - Import Control System) isimli elektronik gümrük sistemi çerçevesinde, 1 Mart 2023 tarihinden itibaren AB varışlı veya AB aktarmalı havayolu genel kargo, hızlı kargo ve posta sevkiyatlarının gerçekleştirilmesinden sorumlu ekonomik operatörlerin giriş özet beyan verilerini varıştan önce ICS2 üzerinden AB gümrüklerine bildirmesinin zorunlu kılınacağı,

middot; Söz konusu sistemin, 1 Mart 2024 tarihinden itibaren denizyolu, karayolu ve demiryolu vasıtasıyla yapılan sevkiyatlara da teşmil edilmesinin beklendiği belirtilmektedir.

Yazıda bu kapsamda, Avrupa Komisyonu tarafından 26 Eylül 2022 tarihinde saat 11.00'de Türk kamu kurumları ve iş dünyası temsilcilerine yönelik olarak ICS2 hakkında bir çevrimiçi bilgilendirme seminerinin düzenleneceği ve seminer boyunca Bakanlık tarafından İngilizce-Türkçe simültane tercüme hizmeti sunulacağı bilgisi verilmektedir.

Yazıda ayrıca, söz konusu etkinliğe yurtdışından da bağlantı kurularak çevrimiçi gerçekleştirilecek olması ve yoğun katılımın beklenmesi nedenleriyle, AB'ye ihracat yapan firmalarda görevli ve konu ile doğrudan ilgili kişinin seminere katılım sağlamasının daha uygun olacağı ifade edilmektedir.

Bilgilerinize saygıyla rica olunur.

Toplantı Bağlantısı:

Meeting ID: 879 5837 3904