KOBİ'lerin Dijital Dönüşümünün Desteklenmesi - "KOBİ'lerin E-Karnesi Projesi"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden Odamıza iletilen 22.08.2022 tarihli yazıda; Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) tarafından başlatılan "KOBİ'lerin E-Karnesi Projesi" ile Türkiye'de faaliyette bulunan KOBİ'lerin dijital dönüşümünün desteklenmesinin amaçlandığı, proje kapsamında KOBİ'lerin dijital dönüşüm sürecini hızlandırmak amacıyla firmalara bilgi teknolojilerine ilişkin farkındalık, altyapı, müşteri ile ilişkiler, satış ve pazarlama, işletme yönetimi, ödeme yöntemi, bilgi teknolojileri becerileri ve insan kaynağı, üretim yönetimi ve ürün geliştirme, tedarik zinciri, dijital güvenlik başlıklarından oluşan 15 dakikalık çevrimiçi bir anket uygulanmakta olduğu bildirilmektedir.

Söz konusu anket sorularına verilecek olan cevapların, bu alt dijitalleşme başlıklarına göre skorlar üretmekte ve firmaların kendilerini aynı sektör ve büyüklükteki diğer işletmelerle kıyaslamasına imkan verdiği ve bu skorların kullanılarak, firmaya özgü olarak üretilen E-Karne'de ayrıca, firmanın dijital dönüşüm sürecini hızlandıracak dijital çözümlerin ve kamu desteklerinin sunulduğu, çalışmaların tüm Türkiye geneline yayılmasının , il ve Oda/Borsa düzeyinde güncel olarak dijitalleşme düzeyiyle ilgili mevcut durum ve ihtiyaçların tespit edilmesi ve KOBİ'lerin dijital dönüşüm süreçlerine destek olunmasının planlanmakta olduğu vurgulanmaktadır.

Oda/Borsaların destek ve geri bildirimlerin projeye sağlayacağı katkı açısından önem arz ettiği ankete https://kobiekarne.tepav.org.tr linkinden erişim sağlanabilmektedir.

Bilginize sunarız.