KOSGEB İşletme Geliştirme Destek Programı Belgelendirme Desteği

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Odamıza iletilen 24.05.2022 tarih ve E-34221550-010.07.02-5186 sayılı yazıda, Helal Akreditasyon Kurumu'ndan Birliklerine gönderilen KOSGEB İşletme Geliştirme Destek Programı Belgelendirme Desteği ile ilgili yazıya atıfta bulunularak KOSGEB tarafından yapılan güncellemeyle, HAK'tan ve HAK tarafından akredite edilmiş kuruluşlardan alınacak belgeler için destek üst limitinin 2.500 TL'den 10.000 TL'ye yükseltildiği ifade edilmiştir.

Helal Akreditasyon Kurumu'ndan iletilen yazıda; helal belgelendirme alanında akreditasyon mekanizmasına dayalı güvenilir bir kalite altyapısının kurulmasına yönelik yürütülen çalışmalar neticesinde, Helal Akreditasyon Kurumundan (HAK) ve HAK tarafından akredite edilmiş kuruluşlardan alınacak belgelerin, daha önce KOSGEB-İşletme Geliştirme Destek Programı Belgelendirme Desteği kapsamına alındığı ve söz konusu destek kapsamında KOSGEB tarafından belirlenen üst limit dahilinde % 70 oranında destek imkanı sağlandığı belirtilmiştir. KOSGEB tarafından yapılan güncellemeyle, İslam İşbirliği Teşkilatı (OIC)/İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC) Helal Standartları kapsamında HAK'tan ve HAK tarafından akredite edilmiş kuruluşlardan alınacak belgeler için destek üst limitinin 2.500 TL'den 10.000 TL'ye yükseltildiği, söz konusu desteğin, hem HAK'tan akredite olmak isteyen uygunluk değerlendirme kuruluşlarının hem de HAK'tan akredite olmuş uygunluk değerlendirme kuruluşlarından belge almak isteyen firmaların ödedikleri müracaat ile dosya inceleme, tetkik, denetim, test ve belge ücretlerini kapsamakta olduğu, destekle ilgili detaylı bilgiye KOSGEB internet sayfası üzerinden erişilebildiği ifade edilmiştir.

İnternet adresi: https://www.kosgeb.gov.tr/site/tr/genel/destekdetay/6798/isletme-gelistirme-destekprogrami

Bilginize sunarız.