Genç Girişimciler için Erasmus Çağrısı'na Hazırlık Çalıştayı 6 - 7 Nisan 2022

2014 yılında başlayan Avrupa Birliği İşletmelerin ve KOBİ'lerin Rekabet Edilebilirliği COSME Programı, içinde bulunduğumuz yıl itibariyle yerini Single Market-Tek Pazar Programı'na bırakacaktır. Tek Pazar Programı (2021-2027), büyük ölçüde, COSME çerçevesinde sunulan araçların zenginleştirilerek, geliştirilerek devamını öngörmektedir. Çeşitli alt eksenlerden oluşacak bir yapıda tasarlanan Program, işletmelere ve girişimcilere atfedilen ve toplam bütçenin %24'ünü kullanacak KOBİ'ler alt ekseni ile uygulamada olacaktır.

Tek Pazar Programının COSME kapsamında açılan Genç Girişimciler İçin Erasmus(EYE) Çağrısı AB eylem hibeleri için yapılan bir teklif çağrısıdır. Genç Girişimciler için Erasmus(EYE) Programı, deneyimli girişimcilere yenilikçi fikir ve yeni ortaklara erişim sağlarken, yeni veya istekli girişimcilere de Tek Pazar Programı(TPP) katılımcısı diğer ülkelerde küçük işletme sahibi deneyimli girişimcilerden öğrenme şansı veren bir sınır ötesi değişim programıdır. Programının genel amacı; girişimciliği desteklemek, Avrupa KOBİ'lerinin uluslararası görünümünü ve rekabet gücünü geliştirmek ve katılımcı ülkelerdeki potansiyel girişimcileri ve yeni kurulan mikro ve küçük işletmeleri teşvik etmektir. Tek Pazar Programı COSME kapsamında açılan Genç Girişimciler için Erasmus(EYE) Çağrısı, programı yerel düzeyde uygulamak üzere Aracı Kuruluşlar (Intermediary Organisations) seçmeyi hedeflemektedir. Bu kuruluşların, özellikle girişimcilerin işe alınması ve programdan yararlanmaları konularında yardımcı olmaları beklenmektedir.

Çağrıya AB üye devletleri ve AB üyesi olmayan fakat Tek Pazar Programı katılımcı ülkelerinde kurulan, tüzel kişiliğe sahip kamu veya özel kuruluşlar başvurabilirler.

Çağrıya Hazırlık Çalıştayı 6 -7 Nisan 2022 tarihlerinde online bir platform aracılığıyla gerçekleştirilecektir. Çalıştayda; çağrının genel hedefleri, çağrı kapsamında dikkat edilecek hususlar, çağrı başvuruları, çağrı için teknik hazırlıklar ve proje başvuru şablonları gibi konularda bilgilendirmelerde bulunulacaktır.

İlgili çalıştaya katılım kayıt https://cosme.kosgeb.gov.tr/tek-pazar-programi-genc-girisimciler-icin-erasmus-cagrisi-calistayi/ linki üzerinden gerçekleştirilebilir. Eğitime erişim linki katılımcılarla paylaşılacaktır.

Bilgilerinize Sunarız.