Bangladeş'teki Sylhet Odası'nın İşbirliği Talebi Hk.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden iletilen 04.01.2022 tarih ve 66 sayılı yazıda, T.C Dakka Büyükelçiliğimize bir yazı gönderildiği ve söz konusu yazıda özetle; Sylhet'te uluslararası standartlarda bir lise açılması, hastane kurulması, hastanelerde kullanılan sağlık ürünlerinin yerel ve başta Sylhet'e sınırı olan Hindistan eyaletleri (Assam, Tripura ve Meghalaya) olmak üzere uluslararası piyasalara sağlanması bakımından büyük bir potansiyelin bulunduğu kaydedilmiştir.

SMCCI olarak iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi için ortak çalışmalar yürütülmesine hazır olunduğu ve yapılabilecek işbirliği konusunda destek için Haseen Ahmed veya SMCCI yöneticilerinden Moammir Hussain Chowdhury ile doğrudan iletişim kurulabileceği belirtilmiştir.

İlgili kişilerin iletişim bilgileri ekte sunulmuştur.