BİRLEŞİK KRALLIK'TA YENİ GÜMRÜK İŞLEMLERİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden (TOBB) Odamıza intikal eden yazıda; 01.01.2021 tarihi itibariyle Birleşik Krallığın Avrupa Birliği üyesi devlet dışı konumunda olacağından, gümrük işlemlerine dair farklı kuralların yürürlüğe gireceği bildirilmiştir.

Bu kapsamda Birleşik Krallık Hükümeti'nin nakliye sektörünü değişikliklere hazırlamak için birçok ulaştırma alanı hakkında ayrıntılı bir "Sınır İşletim Modeli" (BOM) yayınladığı iletilmiştir.

Ayrıca, AB'nin en başından itibaren BK ile tüm taşımalar için tam sınır kontrolleri getireceğinin bilindiği ve Koronavirüs etkileri nedeniyle de BK Hükümeti'nin üç aşamalı bir şekilde 01.07.2021 tarihine kadar ithalat prosedürlerini tam anlamıyla uygulayacağı ifade edilmiştir.

Bilgilerinize sunarız,