Ukraine Invest Guide 2020 hk.

Değerli Üyemiz,

Doğrudan yabancı yatırımı çekmek ve mevcut yatırımcıların Ukrayna'daki işlerini geliştirmelerine yardımcı olmak amacıyla 2016 yılında kurulmuş olan ve Ukrayna Hükümeti'nin yatırım teşvik ofisi olarak görev yapan UkraineInvest tarafından 2020 yılı Eylül ayında "UkraineInvest Guide 2020" yatırım rehberinin yayınlanmıştır.

Söz konusu rehberin; tarım, enerji, ağır makine, tekstil, bilgi iletişim teknolojileri, gayrimenkul mülkleri (özelleştirme), bölgesel altyapı yatırımları, lojistik, imalat, sağlık hizmetleri ve ilaç, madencilik endüstrisi, sanayi parkları, atık yönetimi gibi Ukrayna ekonomisinin çeşitli sektörlerindeki yatırım potansiyelini bölgesel nitelikte ve proje özelinde ortaya koyarak yabancı yatırımcı arayışında olduğunun görülmektedir. Özellikle; ülkemizde halihazırda yer alan ihracat ağını genişletmek isteyen ve/veya üretici/yatırımcı firmalarımız için rehber kapsamındaki proje detaylarının incelenerek Ukrayna'daki özelleştirme ve kamu özel işbirliği ortaklıklarından pay alınabilmesi ve Türk sermayesinin arttırılabilmesi açısından önem arz etmektedir.

İlgili rehbere; https://ukraineinvest.gov.ua/guide/ adresinden ulaşılabilmektedir.