Tunus / Tekstil ve Giyim Sektöründe Network Kurma Toplantıları Hakkında

TOBB'dan aldığımız yazıda, Merkezi Tunus'un Sousse şehrinde bulunan Merkez Ticaret ve Sanayi Odası (CCIC) Başkanı Nejib MeIlouIi tarafından Tunus Büyükelçiliğimize iletilen yazıya atfen, CCIC tarafından 7-8 Kasım 2019, tarihlerinde, "Tekstil ve Giyim Sektöründe Network Kurma Toplantıları"nın Sousse'ta düzenleneceği bildirilmiştir.

Tekstil ve giyim sektörünün Tunus ulusal ekonomisinde önemli bir yer tuttuğu, Avrupa'ya coğrafi yakınlık, ürünlerin kalitesinin Avrupa standartlarıyla uyumlu olması, teslimat sürelerinin kısa olması, düşük üretim maliyeti gibi faktörler nedeniyle sektörün oldukça rekabetçi olduğu belirtilmiştir.

Bahsekonu etkinliğin Tunuslu ve yabancı şirketlerin bir araya gelerek ortaklık kurmaları açısından fırsat oluşturacağı, İş Forumu kapsamında ikili iş görüşmeleri ve saha ziyaretlerinin düzenlenmesinin de öngörüldüğü ifade edilmiştir.

Foruma katılmak ve ayrıntılı bilgi almak isteyen Üyelerimiz Sousse Merkez Ticaret ve Sanayi Odası (E-Posta: ccic.dcoop@planet.tn) ile iletişime geçebilirler.