Rusya Federasyonu Sverdlovsk Bölgesi Heyetinin TOBB'u Ziyareti

TOBB'den alınan yazıda; TOBB ve Rusya Federasyonu (RF) Ticaret Mümessilliği işbirliğinde, 12 Mart 2019 Salı günü, saat 16:00'da TOBB İkiz Kuleler' de, RF Sverdlovsk Bölgesi Birinci Başkan Yardımcısı Aleksey Orlov'un ziyareti kapsamında, Sverdlovsk Bölgesi'ni ve bölgedeki yatırım fırsatlarını tanıtacak bir seminer gerçekleştirilecektir.

Söz konusu etkinlikte Sverdlovsk Bölgesi'nin tanıtımının yanı sıra, 8-11 Temmuz 2019'da Ekaterinburg' da düzenlenecek ve Türkiye'nin partner ülke olarak yer alacağı Uluslararası Sanayi Fuarı (INNOPROM) hakkında bilgi verileceği belirtilmektedir.

Sverdlovsk Bölgesi RF'de büyük bir sanayi bölgesi olmakla birlikte, RF'nin sosyal ve ekonomik performans bakımından ilk 10 bölgesi arasında yer almaktadır. Bölgenin ekonomisi madencilik, metalurji ve makine inşa sanayisinden oluşmaktadır. Bölgenin başkenti Ekaterinburg, 1,4 milyonu nüfusu ile RF'nin 4. en büyük şehridir. Bölgenin milli hasılasının en büyük 4 kalemi, sanayi %30,5; toptan ticaret %18,8; gayrimenkul işlemleri %11,6 ve ulaşım/iletişim sektörü %8,7 şeklindedir. Bölgede ayrıca Boeing, Siemens, TOS, EMCO, OKUMA gibi önemli yabancı firmaların yatırımları bulunmaktadır.

Seminere ilişkin program, Rus heyet listesi, Sverdlovsk Bölgesi bilgi notu ile katılım formu ekte yer almakta olup, katılmak isteyen üyelerimizin katılım formlarını 8 Mart 2019 Cuma günü mesai bitimine kadar TOBB'a e-posta yoluyla ( kaan.gaffaroglu@tobb.org.tr ) iletilmesi gerekmektedir.

Bilgilerinizi rica ederiz.

Saygılarımızla.