Başkan Can'dan Kurban Bayramı Mesajı

Ceyhan Ticaret Odası (CTO) Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Can, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak CTO üyelerinin, Ceyhanlıların ve tüm İslam Alemi'nin Kurban Bayramı'nı kutladı.

Bayram mesajında tüm dünyayı etkisi altına Covid-19 pandemisi nedeniyle son 2 yıldır dini bayramların gelenek olduğu üzere ziyaretlerle kutlanamadığını anımsatan Başkan Can, "Bayramlar birlikteliğimizi arttıran manevi günlerdir. Bayram sevinç, mutluluk ve barış demektir. Geçmişten günümüze bayramlarımızı hep birlikte coşku içerisinde kutlayan bir millletiz. Pandemi nedeniyle son iki yıldır gerek Ramazan gerekse Kurban Bayramları'nda büyüklerimizi, komşularımızı, dostlarımızı ziyaret edemedik, büyüklerimizin ellerini iç rahatlığı ile öpemedik, sevdiklerimize doya doya sarılamadık. Güzel günler için pandemi önlemlerine uyalım. Bu sene ise Kurban Bayramı'na yoğun bir aşılama seferberliği ile giriyoruz. Umut ediyorum ki kısa zaman içerisinde pandemiyi yeneceğiz. Vatandaşlarımızdan önümüzdeki güzel günler için bu bayramda da temizlik, maske ve mesafe kurallarına azami ölçüde uymalarını rica ediyorum" dedi.

YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA KÜLTÜRÜMÜZE SARILALIM

Pandeminin olumsuz etkileri nedeniyle iş dünyası olarak buruk bir bayram sevinci yaşandığını belirten Başkan Şeref Can, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dini Bayramlar yardımlaşma ve dayanışma günleridir. Pandemi süreci iş dünyamıza zor bir dönem yaşattı. Çok sayıda iş yeri kapandı, vatandaşlarımız işsiz kaldı. Bu bayramda yardımlaşma ve dayanışma kültürümüze çok daha sıkı sarılmamız gerekiyor. Bizim milletimiz birliktelikle her türlü zorluğu aşacak güçtedir. Pandemi tünelinin ucundaki ışık görülmüştür. Kurban Bayramı'nın bu karanlık tünelden çıkışın, ekonomide toparlanmanın, güzel günlerin habercisi olmasını diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle tüm vatandaşlarımızın ve İslam aleminin Kurban Bayramı'nı kutluyor, barış, sevgi, sağlık ve mutluluk dolu bir bayram geçirmelerini temenni ediyorum."