Türkiye - Azerbaycan - Gürcistan Gümrük Konularında Üçlü Komite

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden alınan yazıda; Türkiye Cumhuriyeti, Azerbaycan Cumhuriyeti ve Gürcistan Arasında oluşturulan, gümrük konularında işbirliğini öngören Üçlü Komite'nin 3. toplantısının 14-15 Mayıs 2024 tarihlerinde Tiflis'te gerçekleştirilmesinin öngörüldüğü belirtilmiştir. Yazıda, toplantının esas gündem maddesinin "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti ve Gürcistan Hükümeti Arasında Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi Kapsamındaki Gümrük Transit İşlemlerinin Kolaylaştırılmasına Yönelik Ön Veri Değişimine İlişkin Anlaşma"nın yürürlüğe girmesi ve verimli şekilde kullanılması başlıklarının olduğu açıklanmıştır.

Anılan Üçlü Komitede ekonomik ilişkilerin arttırılmasına yönelik işbirliği imk acirc;nları, öncelik verilecek sektörler, ticaretin geliştirilmesi için öneriler, ikili ilişkilerde yaşanan sorunlar ve çözüm önerilerinizi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimize iletmek üzere 26 Nisan 2024 mesai saati bitimine kadar Ticaret Borsamıza (ceyhanto@tobb.org.tr) iletilmesi hususunda gereğini rica ederiz.

Bilgilerinize sunarız.