CTO Başkanı Can Başbakan Sayın Erdoğan`a OSB İstiyoruz Dedi

Adana programı kapsamında Ceyhan’da 9 projenin açılışını yapmak için ilçeye gelen Başbakan Erdoğan, büyük bir coşkuyla karşılandı. Başbakan Erdoğan'ın yanısıra Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun katıldığı toplu açılış törenine vatandaşların ilgisi yoğundu .

Başbakan Erdoğan, ülke gündemi ağırlıklı konuşmasında Ceyhan’a da değinmeyi ihmal etmedi. Helikopter ile ilçeyi yukarıda izlediğini ve Ceyhan’ın kentsel dönüşüme alınması gerektiğini söyleyen Erdoğan, Türkiye’nin her yerinde TOKİ’nin bu işi yaptığını ve Ceyhan’ında bundan yararlanması gerektiğini ifade etti.

Türkiye'nin özellikle petrol havzası olması gerektiğini düşündüklerini ve Ceyhan'ı petrol havzası yaptıklarını ifade eden Erdoğan, bununla da kalmadıklarını, Kerkük-Yumurtalık hattının da Ceyhan'a ulaşacağını ve petrolün türevlerinin burada üretilir hale gelineceğini kaydetti. Bütün bunların yapılabilmesi için yerel ve genelin bütünleşmesinin önemine vurgu yapan Başbakan Erdoğan, çıkardıkları yeni yasaylabüyükşehirlerin mülki sınırlarını genişleterek köylerin, beldelerin mahalle olacağını belirtti.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın katıldığı törende, sahnenin yanına Ceyhan Ticaret Odası ve diğer sivil toplum örgütünün ortak görüşünü ifade eden, ‘Ceyhan’a Organize Sanayi Bölgesi istiyoruz’ afişi asıldı.Başbakan'ın programı sonrası konuyla ilgili olarak CTO Başkanı Şeref Can’ın Başbakan’a OSB ile ilgili bir dosya verdi.