CEYHAN TİCARET ODASI - AB İKG "ROMANLAR BİLİNÇLENİYOR, CEYHAN BİLİNÇLENİYOR" PROSEJİ KAPSAMINDA EОİTİMLER DEVAM EDİYOR.

Ceyhan Ticaret Odası ve Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı arasında 20 Ekim 2016 tarihinde imzalanarak hibe desteği almaya hak kazanan dezavantajlı grupların Entegrasyonunu hedef alan "Romanlar Bilinçleniyor, Türkiye Bilinçleniyor" projesi kapsamında eğitimler devam ediyor.

Ceyhan Ticaret Odası tarafından 1 Kasım 2016 tarihinde yürütülmeye başlanan bu projede Roman nüfusunun yoğun olarak yaşadığı Ceyhan ilçesi Şahin Özbilen Mahallesinde yaşayan Romanların okuma-yazma kursu, mesleki eğitim kursu ile işgücü piyasasına girmesi ve sosyal aktiviteler ile sosyalleşmesi, bilgilendirme seminerleri ile entegrasyonun sağlanması, bölge halkının bilinçlendirilmesi, firma, rol ve model ziyaretleri ile istihdam edilebilirliğinin arttırılmasını amaçlamaktadır.

Bu kapsamda 2 etap okuma- yazma, Cilt Bakımı, Kuaförlük ve Berberlik olmak üzere açılan kurslar devam etmektedir.