2012 Yılı SODES Projeleri İmza Töreni yapıldı

2012 Yılı SODES programı kapsamında desteklenmeye hak kazanmış 44 projenin imza töreni Adana Valisi Hüseyin Avni COŞ’ un katılımıyla Valilik Toplantı Salonunda gerçekleşti.

Ceyhan Ticaret Odası nin “Sürekli Eğitim Merkezi” isimli projesi hibe desteği almaya hak kazanmıştır.

Adana SODES’ e 214 proje başvurmuş ve 44 tanesi Hibe desteği almaya hak kazanmıştır. Bu projeler arasında hibe desteği almaya hak kazanan tek meslek odası Ceyhan Ticaret Odası olmuştur.

Proje çerçevesinde 50 kişi Aşçılık ve İnşaat İşleri alanında mesleki eğitim alacak olup, MEB onaylı sertifika alacaklardır. Kurs sonrasında en az %50 sinin istihdam edilmesi beklenmektedir.

Proje 10 ay sürecek olup, mesleki eğitimlerin yanında bilgilendirme seminerleri yapılacaktır.

Ceyhan Ticaret Odası’nın 2012 yılı içindeki ilk başarısı olan ÇKA “Göçle Gelen Gençlerin Mesleki Eğitim ile İstihdamı” projesinin bir devamı olan “Sürekli Eğitim Merkezi” projesi 2012 yılının ikinci başarısıdır ve 2013 yılı boyunca vasıfsız gençlerin meslek edindirilmesi çalışmaları Ceyhan Ticaret Odası bünyesinde sürdürülecektir.