ÇKA ? CTO KÜMELENME ALT YAPISI PROJESİ HİBE DESTEĞİ

Ceyhan Ticaret Odası’nın “Ceyhan’da Kümelenme İle Makine Sektöründe Üretim Altyapısının İyileştirilmesi Ve Ar-Ge Kapasitesinin Arttırılması” projesi Çukurova Kalkınma Ajansı “Üretim ve Çevre Altyapısının İyileştirilmesi Mali Destek Programı” çerçevesinde hibe desteği hak kazanmıştır.

Bu proje ile Ceyhan'da makine imalat sektöründe faaliyet gösteren isletmelerin ortak üretim, ticaret ve hizmet altyapısını destekleyici ve bölge ekonomisine katkı sağlayacak kümelenme altyapı çalışmalarının gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir.

12.06.2014 tarihinde Ceyhan Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ŞEREF CAN ve Yönetim Kurulu Üyesi HALİL EYGİ tarafından Çukurova Kalkınma Ajansı binasında proje sözleşmesi imzalanarak resmen proje başlatılmıştır.

12 ay süreli bu projede Ceyhan'da makine imalat sektöründe faaliyet gösteren isletmelerin kümelenme girişimi kapsamında ortak üretim, ticaret ve hizmet altyapısını destekleyici, ortak tanıtım alanı, ortak imalat personeli yetiştirme sahası ve küme geliştirme ofisleri kurularak bölge ekonomisine katkı sağlayıcı faaliyetlerin gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir.

12 ay sürecek olan tüm proje faaliyetler Ceyhan Ticaret Odası ve CEYGEM Proje Birim Ofisinde gerçekleştirilecektir.

Kimelenme Projesi için web sitesi linki