Ceyhan Ticaret Odası Ankara?da yapılan törenle Akredite Oda Belgesini aldı.

Ceyhan Ticaret Odası (CTO), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden (TOBB), 3 yıl süreli akreditasyon belgesini aldı.

9 Ocak 2013 tarihinde TOBB ve Türk Loydu tarafından yapılan denetimde B sınıfı Akredite oda olmaya hak kazanan Ceyhan Ticaret Odası 6 Nisan 2013 günü TOBB İkiz Kulelerde yapılan plaket töreninde TOBB Başkanı Sayın Rifat Hisatcıklıoğlu’nun elinden plaketini ve Akredite Oda Belgesini aldı.

Törene Odamız Başkanı Sayın Ali Duru, Genel Sekreter Zafer Öz ve Kalite ve Akreditasyon Sorumlusu Sinem Tutku Aktuğ katıldı.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, akredite olan oda ve borsaları 5 yıldızlı olarak tanımladığını söyledi. Hisarcıklıoğlu, ''Bugün beş yıldızlı otel müşterisine nasıl hizmet veriyorsa, 5 yıldızlı oda ve borsalar da bu kalitede hizmet verecek.'' diye konuştu. Hisarcıklıoğlu, göreve geldiklerinde sadece 5 odanın İngilizce konuşabilen personele sahip olduğunu, odaların hiçbirisinin proje yazamaz durumda bulunduğunu anımsatarak, bugün ise 365 oda ve borsadan sadece 10'unun İngilizce konuşamaz durumda olduğunu ifade etti. Rifat Hisarcıklıoğlu, ''10 yıl önce toprağa attığımız tohum meyve vermeye başladı. Akredite olan oda ve borsa sayımız 131'e ulaştı. Önümüzdeki dönem 21 oda ve borsamız da akredite olacak, hedefimiz ise 365 oda ve borsamızın tamamını akredite edebilmek.'' dedi. Hisarcıklıoğlu, hizmet alan üyenin odaya daha fazla bağlanacağını, bu sayede o üyelerin odaya daha fazla bağlanarak sahip çıkacağını vurgulayarak, böylece odalar ne iş yapar diye kimsenin soru soramayacağını savundu. Oda ve borsaların hep bir adım önde olmaları gerektiğine işaret eden Hisarcıklıoğlu, sözlerine şöyle devam etti: ''Siz hep bir adım önden gideceksiniz ve özel sektörü ileriye taşıyacaksınız. Yani takip eden değil, yönlendiren olacaksınız. Pasif değil, aktif olacaksınız. Hizmet eden, hizmet üreten olacaksınız. İşte o zaman, proje üretmek isteyen, yatırım ve ihracat yapmak isteyen size gelir.''

Ceyhan Ticaret Odası Başkanı Duru ”Üyelerimize her zaman en iyi hizmeti vermek için çalışıyoruz. Amacımız hizmet kalitemizi ve hizmet çeşitliliğimizi her geçen gün arttırmak. Bu amaç doğrultusunda ‘8. dönem akredite oda ve borsalar’ arasına katıldık. 5 yıldızlı hizmet sunabilen Oda ve Borsalara yönelik denetimler sonucu verilen akreditasyon belgesini almanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bu bir ekip çalışmasının ürünüdür. Oda çalışanlarımızın gayreti, özverisi, Yönetim Kurulumuzun ve Meclisimizin desteğiyle elde edilmiş bir başarıdır.
Beş Yıldızlı hizmet kalitesi ile Türkiye de ki toplam 365 Oda ve Borsanın 131 tanesi Akredite olmuştur. Bu sıraya girmenin ve Adana ilçelerinde belgeyi alan ilk Oda olmamızın da haklı gururunu hep birlikte yaşama ve sürekliliğini sağlama dileği ile belgemizin Odamıza ve Üyelerimize hayırlı olmasını diliyor, bu belgenin alınmasında ki başarıdan dolayı, Personelimize ve emeği geçen Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerimize şükranlarımı sunuyorum.” dedi.