Türkiye-İngiltere KOBİ Buluşması, 27 Kasım 2013, Londra

DEİK/Türk-İngiliz İş Konseyi tarafından UKTI (UK Trade and Investment) işbirliğiyle 27 Kasım 2013 tarihinde Londra’da bilişim teknolojileri, inşaat-mimarlık tasarım ve otomotiv sanayi sektörlerinde “Türkiye-İngiltere KOBİ Buluşması – SME Networking Event” düzenlenmesi planlanmaktadır. Anılan etkinliğe T.C. Ekonomi Bakanı Sayın Zafer Çağlayan ve İngiltere Ticaret ve Yatırım Bakanı Lord Green’in katılımları ve her iki ülke iş dünyası temsilcilerine hitapları öngörülmektedir. Firma eşleştirmeleri ve sektörel tesis ziyaretlerinin gerçekleştirileceği ziyaret, bir gece konaklamalı, 26 Kasım 2013 varış, 27 Kasım akşam Londra’dan hareket şeklinde planlanmaktadır.
İngiltere, Türkiye’nin Avrupa coğrafyasında dış ticaret fazlası verdiği ender ülkelerden biri olup gelişmiş bir finans merkezi ve birçok Türk şirket için Avrupa'ya açılan bir kapıdır. Küresel ekonomi yeniden şekillenirken, Türkiye'nin dünyadaki önemli finans ve yatırım merkezlerinden biri olma yolunda ilerlerken İngiltere gibi “doğal ve güçlü müttefik”ler ile geliştireceği işbirlikleri büyük önem taşımaktadır.
Etkinlik, bilgi ve iletişim teknolojileri alanında ihracatçı ve/veya dış pazarlarda ortaklık arayan firmaları ; İnşaat: mimarlık, tasarım, inşaat endüstrisi alanlarında destek ve hizmet sağlayabilecek, ihracat ve işbirlikleri arayan firmaları ; Otomotiv sektöründe dış pazarlarda ortaklık arayan yedek parça üreticileri ve tedarik zincirlerini buluşturmayı hedeflemektedir.
SME Networking gününe öncelikle otomotiv, bilgi ve iletişim teknolojileri ile inşaat sektörlerinde faaliyet gösteren orta ve küçük ölçekli firma temsilcilerinin katılımı öngörülmekte olup ayrıntılı bilgi aşağıda yer almaktadır. Etkinliğe ilgili sektörlerde faaliyet gösteren üyelerinizin katılımını arzu eder, katılmayı arzu eden firma temsilcilerinin ekte yer alan form aracılığıyla DEİK’e (Sn. Dilek Tuna, tel : 0212.3395036 ; dtuna@deik.org.tr) 3 Ağustos 2013 tarihine kadar ön bilgi vermeleri hususunu bilgilerinize sunarız.

NOT: Söz konusu Programın KOSGEB Yurt Dışı İş Gezisi Desteği kapsamına alınması konusunda KOSGEB nezdinde gerekli girişimlerde bulunulmaktadır. Söz konusu girişimin olumlu olarak neticelenmesi halinde KOSGEB Veri Tabanı’na kayıtlı olan firmaların temsilcisi olan katılımcılar, programın gerçekleşmesini müteakip, organizatör firmadan alacakları fatura ile KOSGEB Müdürlüklerine başvurarak anılan teşvikten yararlanabilecektir. Bu nedenle, teşvikten yararlanmak isteyen firma temsilcilerinin KOSGEB Veri Tabanı’na kayıtlı olmaları gerekmektedir.