BORU SEKTÖRÜ BÜYÜME HEDEFLERİ 2013 PIPEXPO FUARI?NDA BELİRLENECEK

Türkiye boru sektörü, orta ve uzun vadeye ilişkin büyüme hedeflerini sektörün buluşma noktası PIPEXPO 3. Boru, Pompa, Vana, Filtre Endüstrisi Fuarı’nda bir araya getiriyor. PIPEXPO, Türkiye’yi enerji koridoru haline getiren büyük projelerin mimarı sektör temsilcilerini, WATECO 6. Su Arıtma, Çevre ve Atık Yönetimi, Temiz Enerji Sistem, Ürün ve Teknolojileri Fuarı ile birlikte  16 – 19 Mayıs 2013 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde buluşturuyor.

Türkiye boru sektörü, enerji projeleri ve inşaat sektörüyle 2011 yılında büyük atılımlar yaptı. Boru sektörünün geleceği açısından büyük bir adım olarak nitelendirilen projelerde Türk borularının kullanılmasıyla sektör, 2011 yılında ihracat oranlarında artış sağladı. 2011 yılını yaklaşık 1,69 milyar dolar ihracat ile kapatan Türkiye çelik boru sektörü, dış ticaret dengesinde fazla veren sektörlerden birisi haline geldi ve 2023 yılı çelik boru ihracat hedefi 7,9 milyar dolar olarak belirlendi. Türkiye ekonomisinde lokomotif sektörlerden biri haline gelen boru sektörünün en önemli buluşma noktası PIPEXPO Fuarı, 16 – 19 Mayıs 2013 tarihlerinde ekonomiyi daha verimli hale getirmeyi hedefliyor.

Başta inşaat sektörü olmak üzere tarım ve hayvancılık, enerji, makine, kimya, lojistik ve gıda üretim sektörlerinin en önemli yapı taşlarından biri olan boru sanayinin gelişimine paralel olarak beklentilerin üzerinde bir hareketlilik sağlayan 3. PIPEXPO Fuarı; büyük bir ticari potansiyele de öncülük ediyor. Fuar; Türkiye’de üretilen çelik ve plastik borularının iç pazar ve dış pazara tanıtımının yapılması konusunda önemli bir noktada durarak, Türk boru sektörünün beklentisi olan yeni pazarlara ulaşımında önemli bir pazarlama platformu görevi üstleniyor. Fuara inşaat, yapı, proje müteahhit şirketleri, mühendis, mimar, nalbur, temiz ve atık su taşıma sistem firmaları, yapı marketleri, yapı malzeme satıcıları, doğalgaz taşıma sistem firmaları ile enerji üretim firmaları ve belediyelerin ziyaretçi olarak katılımı gerçekleşiyor.

PIPEXPO Fuarının Gelişimi
Türk boru sektörünün dünyaya açılmasında farklı işbirlikleri sağlayan PIPEXPO, ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlayarak dünyanın da Türkiye boru sektörünü takip etmesine aracılık ediyor. 2010 yılında ilk kez düzenlenen PIPEXPO, sektörün beklentileri doğrultusunda yeni pazarlar yaratmak için önemli bir başlangıç yaptı. PIPEXPO tüm sektör temsilcilerine yeni pazarlar yaratma sözünü yerine getirmeyi başardı. TÜYAP tarafından yıl boyunca sürdürülen tanıtım ve tutundurma çalışmalarının sonucu olarak özellikle yurtdışından misafir edilen alım heyetleri katılımcı firmalar tarafından büyük memnuniyetle karşılandı. PIPEXPO 2. Boru, Pompa, Vana Filtre Endüstrisi Fuarını UNICERA 23. Uluslararası Seramik Banyo Mutfak Fuarı ile eşzamanlı yapılmasının sağladığı katkıyla 72 ülkeden 60.841 kişi ziyaret etti. Fuar ikinci uygulamasının ardından Türk boru sektörü kararlı yürüyüşünü sürdürdü. Bu çerçevede iki yıl gibi kısa bir sürede sektörün hedeflediği yeni pazarlara ulaşmayı başaran PIPEXPO Fuarı, önümüzdeki dönem için katılımcılara ve sektöre güç ve güven vermektedir.