Online Export Akademi - (17 Ağustos 2021)

TOBB'dan alınan yazıda, ekte sunulan Ticaret Bakanlığı'nın yazısına atfen; Türk Gümrük Tarife Cetveli' nin (TGTC) her yıl güncellenerek yayımlandığı ve söz konusu Cetvelde yer alan Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonları (GTİP) ve eşya tanımlarının muhtelif dış ticaret mevzuatına temel teşkil ettiği belirtilerek, 2022 yılı TGTC' ye yansıtılması talep edilen GTİP açılımı vb. hususların, gerekçeleriyle birlikte Ticaret Bakanlığına gönderilmesi talep edilmektedir.

Bu kapsamda Bakanlığa iletilmek üzere oluşturulacak Odamız görüşlerine dayanak oluşturmak üzere, TGTC'ye ilişkin görüş, öneri ve değerlendirmelerinizin 20.10.2021 tarihi mesai bitimine kadar Odamıza ( ceyhanto@tobb.org.tr ) gönderilmesini rica ederiz.

Saygılarımızla.