JFEX 2021/ Milli Katılımı Hk.

Akdeniz İhracatçı Birlikleri'nden alınan bir yazıda, 17-19 Kasım 2021 tarihleri arasında Osaka/Japonya'da düzenlenecek olan "JFEX (Japan Food Exhibition Fair)" fuarına Türkiye milli katılımının Akdeniz İhracatçı Birlikleri tarafından gerçekleştirilmesi planlandığı bildilrmektedir. Fuara, Türkiye'nin milli katılımı ile katılım sağlamayı düşünen firmaların 13.01.2021 tarihine kadar online başvuru formunu doldurmaları gerekmektedir.

Online Başvuru Formu: JFEX Fuarı Başvuru Formu

Katılım Bedeli: Tahmini 1247 dolar/m2 (nakliyesiz)

(Nakliye hizmeti almak isteyen firmalar online başvuru formunda belirtmeleri durumunda nakliye teklifi alınarak birim fiyata ilave edilip talep eden firmalara bildirilecektir.)

Katılım bedeline;

• Yer kirası,
  • Özel stant konstrüksiyonu,
  • Stand genel ve günlük temizlik hizmeti,
  • Kataloğa giriş bedeli,
  • Elektirik ve internet bağlantısı,
  • Akdeniz İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliğince hazırlanan firma broşüründe yer alma

Sektörler; Gıda: Dondurulmuş Ve Konserve Ürünler, Hazır Ambalajlı Gıdalar, Makarna, Noodle, Deniz Mahsulleri, Sebze Meyve, Baharat, Atıştırmalıklar, Şekerlemeler, Organik Gıdalar

Şarap ve Alkollü İçecekler: Şarap, Bira, Likör, Viski, Konyak, Japon İçkisi (Sake, Shochu), Kore Pirinç Şarabı, Baiju (Çin Likörü), Yemek Pişirmede Kullanılan Sake, İçki

Et ve Süt Ürünleri: Dana Eti, Tavuk, Sucuk, Salam, Peynir, Domuz Eti, Jambon, Sosis, Süt, Yoğurt, Tereyağı

İlk kez düzenlenecek olan JFEX 2021 fuarına, 30 ülkeden 1000 katılımcının katılım göstermesi ve 90 ülkeden 40.000 ziyaretçi tarafından ziyaret edilmesi beklenmektedir. En büyük gıda ithalatçılarından olan ve ithalatta dünyada 5. sırada yer alan Japonya gıda tüketiminin %63'ünü ithal etmektedir. Toplam gıda ithalatı 69 Milyar $'dır. Türkiye ise 254 Milyon $ gıda ihracatı ile ülke ithalatında sadece %0,36'lık bir paya sahiptir. Bu nedenle Japonya, Türkiye için önemli bir hedef pazar olmanın yanı sıra Covid-19 sonrası satış aktivitelerinin yeniden gelişmesiyle yeni fırsatlar da sunmaktadır. 20.000 m2 alanda yapılacak söz konusu fuarın gıda alanında önde gelen fuarlar arasında yer alması beklenmektedir.

Fuarın, T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından onaylanması durumunda, Japonya'nın hedef ülkeler listesinde yer alması sebebiyle katılım bedelinin yaklaşık %70'i destek kapsamında yer alacak olup firmaların stant alanının metrekare cinsinden büyüklüğü dikkate alınmak suretiyle Ticaret Bakanlığı tarafından metrekare başına belirlenen birim fiyat üzerinden 117.000 Türk Lirası'na kadar desteklenecektir.

Bilgilerinize sunarız.