Çukurova Kalkınma Ajansı "Temiz Üretim Eğitimi" Hk.

T.C. Çukurova Kalkınma Ajansı'ndan alınan bir yazıda; T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile T.C. Çukurova Kalkınma Ajansı koordinasyonunda, TÜBİTAK-MAM Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsü (ÇTÜE) işbirliğiyle; imalat sanayinde faaliyet gösteren firmalara yönelik olarak temiz üretim çalışmalarının önemi, kazanımları ve fırsatların değerlendirmesi konularını içeren, iyi uygulama örneklerinin paylaşılacağı "Temiz Üretim Eğitimi"nin, 27 Ekim tarihinde 09:00-13.00 saatleri arasında online olarak gerçekleştirileceği ifade edilmektedir.

Eğitime ilişkin bilgi ve programa, T.C. Çukurova Kalkınma Ajansı web sitesinde (https://www.cka.org.tr) yer verildiği belirtilmektedir.

Düzenlenecek olan eğitimde, bölgede üretim faaliyetlerinden kaynaklanan çevresel etkilerin azaltılması, işletmelerde enerji-su-hammadde verimliliği sağlayacak, birim ürün başına enerji, su ve hammadde tüketimlerini düşürecek ve atık oluşumunu önleyici kaynak verimliliği konuları ele alınacağı ifade edilmektedir. Eğitimin aynı zamanda sektörel çevre sorunları (tekstil ürünlerinin imalatı, metal işleme, gıda ürünlerinin imalatı vb.) ve sektörel iyi uygulama örneklerini içeren vaka çalışmaları ile tamamlanacağı belirtilmektedir.

Üyelerimize duyurulur.