İşbirliği Talebi - Bangladeş

TOBB'den alınan yazıda, Ticaret Bakanlığı'nın yazışa atfen;

Bangladeş ulusal petrol şirketi Petrobangla'nın yan kuruluşu olan Bangladeş Gas Fields Company Limited'in (BGFCL), duyurusu yapılıp sonra iptal edilen ve yaklaşık 80-100 milyon ABD Doları büyüklüğünde olması beklenen doğalgaz kompresörleri ihalesi için yakın bir tarihte tekrar ihaleye çıkacağının, Bangladeşli Spectra International Ltd. firması tarafından iletildiği belirtilmektedir.

Spectra International Ltd. firmasının bu ihale için Türk firmalar ile yerel ortaklık kurabileceği ve Türk firmalarla inşaat, ulaşım, lojistik, tahribatsız muayene vb. alanlarda yerel ortak/yüklenici olarak işbirliği yapmak istedikleri ifade edilmektedir. Bangladeşli Spectra firmasının konuyla ilgili Dakka Ticaret Müşavirliği'ne ilettiği e-posta ile firmanın profili ekte iletilmektedir.