NİJERYA/ONDO EYALETİ YATIRIM FIRSATI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden (TOBB) alınan yazıda, Ticaret Bakanlığı yazısına atfen, 5 Kasım 2019 tarihinde Nijerya'nın Ondo Eyaleti Yatırım ve Kalkınma Ajansı Genel Müdürü Boye Oyewumi ile toplantı yapıldığı, şehirde açılacak yeni liman ile Lagos limanının yoğunluğunu kendi eyaletlerine çekmeyi hedefledikleri, liman inşaatına eyalet tarafından Yap İşlet Devret finansman sistemi ile başlanacağı, Yatırım ve Kalkınma Ajansının da projeye önem verdiği ifade edilmektedir.

Yazıda devamla, yeni limanın hem eyaletin kalkınması için büyük bir fırsat olarak göründüğü hem de yatırım fırsatları ile Türk firmalarımızın limanın yapımında söz sahibi olabilmesi açısından değer kazandığı belirtilmektedir. Bahse konu yatırım projeleri hakkında bilgi ve irtibat noktalarını içeren doküman ekte yer almaktadır.

Bilgilerinize sunarız.