AFGANİSTAN'DAKİ PROJELER HK.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden odamıza gelen, Afganistan Ticaret Ateşeliği'nin yazısına atfen;

Afganistan Maliye Bakanlığı ve Tarım Bakanlığı'nın ortak projesi olan ve 30 Milyon ABD Doları değerindeki 5 mezbaha tesisinin inşa edilerek kullanıma hazır hale getirildiği ifade ediilmiştir.

Yazıda devamla, mezbahaların iki tanesinin Kabil'de ve birer tanesinin Bal, Kunduz ve Herat illerinde bulunduğu belirtilmiştir. Söz konusu mezbahaların günlük bakımı, yönetimi ve işlemleri için 10 yıllığına yabancı yatırımcıya kiraya verileceği bildirilmiştir.

Proje ile ilgili bilgilerin yer aldığı döküman TOBB'un web sitesinin (www.tobb.org.tr) "Hizmetler/Uluslararası İş İmkanları - Ülke Duyuruları-Afganistan bölümünde yer almaktadır. Ayrıca detaylı bilgi için Afganistan Ticaret Müşaviri Abdul Qayoom BASSAM (0212 296 52 37, ca.istanbul@moci.gov.af , afgistca@gmail.com) ile görüşebilecek olup üyeerimize duyurulur.