Cidde Ticaret Odası Başkan Yardımcısı ile Görüşme

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimizin 31.08.2018 tarih ve 0411/12775 sayılı yazısı: Dışişleri Bakanlığı'nın 07.08.2018 tarih ve 43143608-150.05-2018/14192127 sayılı yazısına atfen; İlgide kayıtlı yazıda, Cidde Başkonsolosluğundan alınan bir yazıda istinaden, Cidde Ticaret ve Sanayi Odası,(JCCI) Başkan Yardımcısı Zaid Bassam ile bir görüşme gerçekleştirildiği ifade edilmekte, görüşmede değinilen hususlar aşağıda yer almaktadır.

Görüşmede JCCI Başkan Yardımcısı Zaid Bassam'in önümüzdeki dönemde JCCI bünyesinde Türkiye'den daha fazla heyeti bir yada iki aylık aralıklar halinde ağırlamak istediklerini ifade ettiği belirtilmektedir. Söz konusu heyetin Türkiye'nin herhangi bir ilinden olabileceği gibi herhangi bir temsil edecek şekilde de olabileceği ifade edilmiştir. Heyet ziyaretleri kapsamında, İlgili il veya bölgenin iş insanlarının JCCI Yöresel ürün veya lezzetlerinin tanıtımına ilişkin sunumlar yapabileceği, ilgili veya bölgenin bölgede mevcut olan yatırım imk acirc;nlarının Ticaret ve Sanayi Odası'nın üyelerine aktarabileceği ifade edilmiştir. İlgili heyetlerin vize işlemleri konusunda JCCI olarak gerekli işlemleri kendilerinin yerine getirebileceğini ifade etmiştir.

Söz Konusu heyetlerin Organizasyonlarında, Ticaret Ataşeliğimiz Kanalıyla JCCI ile gerekli İrtibatların sağlanabileceği ifade edilmektedir.

Son olarak JCCI Başkan yardımcısı Zaid Bassam Beyaz Eşya alanı dahil olmak üzere Ülkemizde üretim yapan kuruluş ve markaların temsilcilikleri için JCCI'ndan ücretsiz ofis tahsis edilebileceğini iletmiştir.

Bilgilerinize