Dünya Helal Zirvesi İstanbul 2018

SAYIN ÜYEMİZ

İlgi kayıtlı yazıda, 29 Kasım - 02 Aralık 2018 tarihleri arasında, Sn. Cumhurbaşkanımızın yüksek himayelerinde gerçekleştirilecek olduğumuz Dünya Helal Zirvesi 2018 ve 33. İİT İSEDAK Bakanlar Kurulu toplantısında alınan karara uygun olarak 6. İslam İşbirliği Teşkilatı Helal Expo Fuarının Sn. Cumhurbaşkanımızın katılımı ile yapılması planlanmakta olduğu bildirilmiştir.

80 ülkeden 100'ün üzerinde üst düzey konuşmacının katılım gösterdiği Dünya Helal Zirvesi İstanbul 2017'de Helal konularında değerlendirmeler yapılmış ve sektörün önemli isimleri İstanbul'da bir araya getirilmiştir. Zirveye eş zamanlı gerçekleştirilen 5. İİT Helal Expo 2017 fuarı; 3000'in üzerinde yabancı toplamda 30.000'e yakın ziyaretçisi, 7000 m2 sergi alanı içerisinde 150'nin üzerinde firma katılımcısı ve uluslararası 250'yi aşkın B2B heyeti ile Helal Sektörünün yeniliklerini tanıtmış, firmaların bilinirliğini arttırmış, ziyaretçilerine helal sektörünün önemini yeniden hatırlatmıştır.

Dünya Helal Zirvesi 2018 ve organizasyon içerisindeki İslam İşbirliği Teşkilatı Helal Expo Fuarı'm Sayın Cumhurbaşkanımızın Yüksek Himayeleri ile daha ileriye taşıma arzusunda oldukları belirtilmiştir. Türkiye'yi Helal piyasasının merkezi yapmayı amaçlayan Dünya Helal Zirvesi ve eşzamanlı gerçekleştirecek olduğumuz 6. İİT Helal Expo Fuarımızda, kurum ve kuruluşların yanı sıra, öncelikle helal gıda, İslami turizm, İslami finans ve diğer sektörlerden katılımcılarla birlikte tüm dünyada farkındalığın arttırılması hedeflenmektedir. Dünya Helal Zirvesi aynı zamanda ülkemizin tanıtımına da katkı sağlayan önemli bir etkinliktir.

Bilgilerinize sunarız.